5 תוספים שאתם ממש רוצים להתקין באתר וורדפרס

וורדפרס כמערכת ה-CMS הפופולרית בעולם, מגיעה עם טונות של פיצ'רים. עם זאת, ישנן תכונות חסרות במערכת. לחלל הזה נכנסים תוספים שפותחו על ידי מפתחים שונים. לא סתם קיימים כ-50,000 תוספים במאגר של וורדפרס בלבד, נכון לכתיבת שורות אלו (48,962 ליתר דיוק). אבל אני רוצה להתעכב על 5 תוספים שמבחינתי הינם חובה בכל אתר וורדפרס.

כל התוספים חינמיים, עם אפשרות לגרסת פרימיום בתשלום עם תכונות נוספות, אבל אני משתמש בגרסאות החינמיות. 

Wordfence [אבטחה]

Wordfence
הורדות*
דירוגי 5 כוכבים*

וורדפרס, בהיותה מערכת ה-CMS הפופולרית ביותר בעולם, הופכת בשל זה להיות גם המותקפת ביותר בעולם מצידם של האקרים. אתם ממש רוצים את האתר שלכם מוגן מפני פריצות של האקרים או תקיפות זדוניות אחרות. 

לטובת כך, מומלץ להתקין את Wordfence ולהגדיר אותו נכון בכדי שתוכלו לישון בשקט.

Wordfence משמש כמעין פיירוול עם Wordfence תוכלו להגביל את מספר הניסיונות להתחבר כמנהל שלאחריהם ייחסם ה-IP של המנסה (כנראה) לפרוץ; לסרוק את האתר שלכם אחר נוזקות או פרצות אבטחה; לוודא ססמאות "חזקות" למנהלים ומשתמשים ועוד…

UpdraftPlus Backup [גיבוי]

+
הורדות*
דירוגי 5 כוכבים*

עבדתם על האתר שלכם ימים ולילות. אולי אפילו שילמתם עליו טבין ותקילין. אתם גאים בו. אולי אפילו מקבלים הכנסה נאה בזכותו. אבל הזנחתם את נושא הגיבוי. חשבתם שמישהו אחר בטח דואג לזה. או שחשבתם שלכם זה לא יקרה. נו, אז חשבתם.

אני מקווה שזה לא קרה לכם ובגלל זה אתם כאן. תאמינו לי, אתם לא רוצים למצוא את עצמכם ללא גיבוי לאתר כשהוא יקרוס או ייפרץ/יושחת על ידי האקרים. רק לאחרונה דווח על כמליון אתרי וורדפרס שהושחתו על ידי האקרים.

התוסף UpdraftPlus יגרום לכם באמת לשכוח מהצורך בגיבוי, מהרגע שתגדירו אותו כך שלא רק שהוא יגבה את האתר שלכם, אלא אף ישמור אותו בענן כמו חשבון Google Drive שלכם, DropBox וכדומה (מדריך מפורט להטמעת התוסף).

תגבו! כבר אמרתי?

AntiSpam Bee [אנטי ספאם]

+
הורדות*
דירוגי 5 כוכבים*

אחד הדברים המעצבנים ביותר לאחר שהקמתם אתר וורדפרס הוא המהירות בה ספאמרים מוצאים אותו ומאז – זרימת הספאמים בשפות כמו רוסית ואנגלית, לא פוסקת. במקרה הטוב הגדרתם את האתר כך שתגובות חייבות לעבור אישור שלכם, ואז זרם הספאם מתחיל לזרום למייל שלכם, או במקרה הרע – התגובות נכנסות ישירות לתוך האתר.

Antispam Bee הינו תוסף שיעזור לכם למנוע ספאם. תוכלו בעזרתו להגדיר מדינות שמהן תאסרו קבלת תגובות, הגדרת תגובות ספאם כתגובות זבל ומחיקתן מיידית וכו'. יחסוך לכם את ההתעסקות כמעט לגמרי עם ספאם. כמעט, כי אין באמת תוסף שיצליח ב-100% למנוע ספאם. ואם אתם מכירים אחד כזה, אנא! שתפו איתי בתגובות! אשמח לבדוק אותו ולהמליץ עליו כתחליף ל-Antispam Bee.

W3 Total Cache

W3 Total Cache
+
הורדות*
דירוגי 5 כוכבים*

אין ספק שאתר נבחן בחוויית המשתמש שהוא מספק. אחד הגורמים העיקריים לחוויית משתמש טובה היא תגובה מהירה של האתר. גם האלגוריתם של מנוע החיפוש של גוגל אוהב אתרים מהירים. W3 Total Cache עושה עבודה מדהימה בשיפור מהירות התגובה של אתרי וורדפרס. 

ניסיתי הרבה תוספי קאש (Cache = זכרון מטמון) ואף אחד מהתוספים החינמיים לא נתן את את התוצאות אליהן הגעתי עם התוסף הזה. עם זאת, מדובר בתוסף עם אפשרויות הגדרה רבות מאד וחייבים להבין מה כל אפשרות עושה, שכן הגדרה לא נכונה עלולה "לשבור" את האתר (גיבוי עדכני זה חובה, זוכרים?).

Yoast [קידום]

הורדות*
דירוגי 5 כוכבים*

מחפשים עזרה עם קידום אתרים? SEO? אתם צריכים את התוסף הזה! 

Yoast הינו התוסף המושלם לטובת SEO. הוא יעזור לכם לנתח את התכנים שלכם וימליץ על שינויים מומלצים לביצוע; יעזור לכם עם הגדרת כותרות ותמונות מקדימות לרשתות חברתיות; יבנה לכם מפת אתר ב-XML שתוכלו לחבר עם חשבון ה-Google Webmaster Tools שלכם ועוד ועוד…

* נכון לתאריך כתיבת המאמר

מאמרים אחרונים באתר

השוואת 15 תוספי Cache חינמיים לטובת האצת אתרי וורדפרס

אחד הדברים הבסיסיים לטובת האצת אתרי וורדפרס הוא השימוש בתוסף Cache (קאש). אבל יש היום כל כך הרבה תוספי Cache שקשה לדעת במה לבחור, אז החלטתי לעשות מבחן השוואה בין תוספי ה-Cache השונים על אתר דמה ולבדוק כמה השפיע כל תוסף Cache על מהירות הטעינה של אתר הדמה.

דוד ארוון

מהנדס תעשיה וניהול בהשכלתי, בעולם המחשבים מאז מחשב ה-AT 286 ובעולם התקשורת כבעל BBS עוד לפני שנולדה רשת האינטרנט. את הדומיין הראשון שלי קניתי בשנת 2000 (עדיין קיים) ומתעסק בבניית אתרים מאז, כשבשנים האחרונות אני מתרכז בוורדפרס בלבד.

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. יוני

    תודה רבה על המאמר המעניין!

  2. אביתר

    יש עוד תוסף מדהים למניעת ספאם שזה בעצם תוסף שמצריך וידוי של אנושיות, הסימון וי המוכר של גוגל. ניתן להכניס אותו לפוסטים וגם לעמוד יצירת קשר.סורי לא זוכר את השם 🙂

  3. אבי

    כדאי להגדיר auto update בwordfence

  4. משה

    האם אתה משתמש בW3 Total Cache באתר שלך,
    ויהיה נחמד אם תעשה מאמר על איזה פלאגינים אתה משתמש

כתיבת תגובה

 

סגירת תפריט
דילוג לתוכן